Zadnji podatki agencije Parsifal kažejo, da Gibanju Svoboda in Levici podpora pada, SDS pa narašča

Agencija Mediana je pred dnevi v rezultatih svoje ankete objavila, da vlada in stranka Roberta Goloba v politično jesen vstopata z rekordno podporo. Na nelogičnost rezultatov ankete so se odzvali nekateri poznavalci družbenih dogajanj, ki so mnenja, da Mediana predvsem ustvarja javno mnenje.

Raziskavo je med 30. avgustom in 2. septembrom med 703 anketiranci izvedla tudi agencija Parsifal, katere rezultati pa kažejo, da podpora pada predvsem Gibanju Svoboda in Levici, medtem ko stranki SDS podpora narašča. Razlika med največjo vladno in opozicijsko stranko je le še slabe 4 odstotke, podpora pa raste tudi Novi Sloveniji – krščanskim demokratom.

(vir. Parsifal)

Med tistimi, ki se bodo zagotovo udeležili volitev, bi Gibanje Svoboda podprlo 33,2 odstotka, SDS pa 29,3, sledijo Socialni demokrati (8,4 odstotka), Nova Slovenija (7,8 odstotka) in Levica, ki bi s 3,5 odstotki izpadla iz parlamenta.

Vlada Roberta Goloba v treh mesecih vladanja ni sprejela nobenega strateško pomembnega zakona za boj proti vse višji draginji. V približno enakem času je nekdanja Janševa vlada pokazala bistveno večjo učinkovitost, saj je prvi obsežen protikoronski zakon sprejela v manj kot 20 dneh vladanja. So volivci morda to že opazili?

M.Z.