16. tradicionalni pohod V prleških goricah je odlično uspel 

Kljub izredno slabi vremenski napovedi in zlasti dopoldan deževnemu vremenu, so v nekoliko manjšem številu prišli pohodniki iz domala vse Slovenije. Povedali so, da so se zavedali, da je z organizacijo pohoda veliko priprav in da ponudnikov niso želeli pustiti na cedilu. Ti pa so se v zahvalo maksimalno potrudili, da so pohodniki na vseh točkah bili lepo sprejeti.

Pohodniki so s zbrali med 9. in 10. uro v šotoru v CENTRU ZAVIRJE. Po zajtrku, ki so ga pripravile članice Turistično narodopisnega društva so se ob 10. uri kljub dežju podali na pot. Ustavili so se pri VINOGRADNIŠKI KMETIJI KRAMPAČ in  TURISTIČNI KMETIJI DERVARIČ v Koprivi, nadaljevali pri ZIDANICI IN PRIREDITVENEM PROSTORU TURISTIČNO NARODOPISNEGA DRUŠTVA RAZKRIŽJE v Šprincu in v EKO GORICAH SMOLKOVIČ v Globočkem vrhu.

Pogostitev za pohodnike na eni od postaj (foto: razkrizje.si)

Naslednja točka je bila v novem nasadu sadovnjaka SADJARSTVA TRSTENJAK IN PROIZHVODNJA NARAVNIH SOKOV, pot pa so nadaljevali do bližnje TURISTIČNE KMETIJE JUREŠ v Globočkem vrhu.

Ustavili so se še v novo urejeni KLETI VINSKE KRALJICE SLOVENIJE 2015, zadnja postaja pa je bila na domačiji VINOGRADNIŠTVA IN KLETARSTVA SODEC v Koprivi. Na vsaki od postaj so v luči prleške gostoljubnosti bili vsi pohodniki postreženi z dobrotami iz domače kuhinje.

Vinska kraljica Martina XX (foto: razkrizje.si)

Ob koncu so se zopet zbrali v CENTRU ZAVIRJE, kje je pohodnike pozdravila aktualna vinska kraljica tega območja, Martina XX (Martina Pregrad). Gostje so bili ob koncu postreženi še s kislo juho in ob žrebanju deležni številnih proizvodov lokalnih ponudnikov.

Vsi pohodniki so ob koncu bili enotnega mnenja, da se prihodnje leto zopet vidijo.

 

M. Z.