Razstreljena bankomat in parkomat

Včeraj malo po 3. uri so bili policisti obveščeni, da so neznani storilci v naselju Cankova razstrelili bankomat. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja so ugotovili, da sta se najmanj dva storilca nekaj minut pred razstrelitvijo pripeljala z osebnim avtomobilom do bankomata. Z uporabo zaenkrat neznane eksplozivne snovi sta razstrelila bankomat. Po
dejanju sta se z osebnim avtomobilom Ford Fiesta, srebrne barve, tujih reg. številk odpeljala v smeri naselja Kuzma. Znesek odtujenega denarja in škoda na objektih zaenkrat še ni znana.

Malo po 6. uri pa so bili obveščeni o razstrelitvi parkomata na parkirišču ob Avtobusni postaji v Murski Soboti. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec okrog 2.40 ure z neznanim eksplozivnim sredstvom razstrelil ohišje parkomata in odtujil kaseto z denarjem od parkirnin. Na parkomatu je nastalo za okrog 10.000 evrov škode. Koliko denarja je bilo odtujeno zaenkrat še ni znano.

Policisti pozivajo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o teh dveh dogodkih, da jim to sporočijo na tel. št. 113, na najbližjo Policijsko postajo ali na anonimni telefon policije 080 1200.

C. U.