Preteklih 24 ur

Včeraj so policisti v Pomurju obravnavali sedem prometnih nesreč, v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala, enajst kaznivih dejanj, kršitev javnega reda in miru,  požar na osebnem avtomobilu, šest primerov povoženja divjadi, pet poškodb vozil na parkirnih prostorih in zasegli dva osebna avtomobila.

Ob 10:00 uri, je izven naselja Martjanci padel voznik motornega kolesa. Vzrok padca je bila neprilagojena hitrost in izguba nadzora nad motornim kolesom. Pri padcu se je voznik lahko telesno poškodoval.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila, tatvino torbe z dokumenti in denarjem, tatvino goriva na bencinskem servisu, tatvino mobitela iz čakalnice, neplačevanje preživnine, dve zlorabi negotovinskega plačilnega sredstva, dve grožnji, poškodovanje osebnega avtomobila in zasegli dva bankovca za 50 EVR, za katera se sumi, da sta ponarejena.

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelj se je ob intervenciji policistov pomiril in s kršitvami prenehal.

Ob 13.10 je v naselju Kokolanjščak med vožnjo zagorel osebni avtomobil. Avtomobil je zgorel v celoti. Škode je za okoli 10.000 EVR.

Dvema voznikoma so policisti zasegli osebna avtomobila, ker za vožnjo nista posedovala vozniškega dovoljenja.

V času od 3. do 9. aprila bodo potekale aktivnosti za večjo varnost voznikov e-skirojev (lahka motorna vozila), ki jih koordinira Javna agencija RS za varnost prometa. Policisti bodo v tem obdobju izvajali poostren nadzor nad vozniki e-skirojev.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti izvajali na območju PP Murska Sobota.

M.Z.