Preteklih 24 ur

Preteklo nedeljo so pomurski policisti obravnavali štiri prometne nesreče, v katerih so se štiri osebe lahko telesno poškodovale, pet kaznivih dejanj, povoženje divjadi ter pet kršitev javnega reda in miru. Prijeli so tudi tujca, ki je v vozilu prevažal pet oseb, ki so v našo državo vstopile na nedovoljen način, zasegli osebni avtomobil, pridržali voznika osebnega avtomobila

V naseljih Ratkovci in Andrejci sta zaradi neprilagojene hitrosti padla voznika motornih koles, v Petanjcih je zaradi neprilagojene hitrosti padel kolesar. Pri enem motoristu je alkotest pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola. V Lendavskih goricah pa je zaradi neprilagojene hitrosti voznica osebnega avtomobila trčila v nasip. Pri tem so bili vsi udeleženci lahko telesno poškodovani.

Na področju kriminalitete so obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila, tatvino mopeda Tomos Flexer 25, registrskih številk MS 6A-K9, dve tatvini goriva na bencinskih servisih in tatvino električnega vodnika.

Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pridržan je bil voznik osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal, da je vozil avtomobil pod vplivom alkohola. Ker se z rezultatom ni strinjal mu je bil odrejen strokovni pregled, ki pa ga je odklonil.

Lendavski policisti so v Pincah zaustavili osebni avtomobil, ki je prišel iz smeri Madžarske. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik v vozilu prevažal pet tujcev, ki so v Slovenijo vstopili na nedovoljen način.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Gornja Radgona.

M.Z.