Preteklih 24 ur

Pomurski policisti so v preteklih 24 urah obravnavali tri primere kaznivih dejanj, dve prometni nesreči, tri primere kršitev javnega reda in miru in štiri primere poškodbe vozil s strani divjadi.

Na področju kriminalitete so obravnavali primer poškodovanja tuje stvari, tatvino goriva in rop. Policisti so osumljenega ropa, S. H. državljana R. Hrvaške, ki je izvršil kaznivo dejanje nad starejšo osebo prijeli, mu zasegli pištolo s katero je rop izvršil in mu odvzeli prostost. Po končani preiskavi bo predan v nadaljnji postopek na sodišče.

Na področju prometne varnosti so obravnavali dva primera prometnih nesreč, v katerih je nastala le materialna škoda in štiri primere povoženja divjadi. Vozniku, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so vozilo zasegli, zagovarjal pa se bo pri pristojnem sodišču za prekrške.

Javni red in mir je bil kršen enkrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Policisti pa še vedno iščejo pogrešanega šestdesetletnega Slavka Hodnika, ki visok je 165 cm, suhe postave, ima kratke rjave lase, brado in je oblečen v temnejša oblačila. Vse, ki bi karkoli vedeli o Slavku prosijo, da to sporočijo na tel. Št. 113, anonimni telefon policije 080 1200 ali na najbližji policijski postaji.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes policisti opravljali na območju policijske postaje Murska Sobota.

M.Z.