Preteklih 24 ur

Pomurski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči, osem kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, tri poškodbe vozil na parkirišču ter tri primere povoženja divjadi. Obravnavan je bil še požar, prijeti štirje tujci, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Republiko Slovenijo, vozniku, ki ni izpolnjeval pogojev za vožnjo pa so zasegli osebni avtomobil.

Zjutraj okrog 6.40 se je na prehodu za pešce na Ulici Mikloša Kuzmiča v Murski Soboti, zgodila prometna nesreča med pešcem (mladoletnikom) in voznico osebnega avtomobila. Voznica se je na kraju ustavila in pešcu ponudila pomoč, ki jo je pešec odklonil. Naknadno je pešec iskal zdravniško pomoč. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče, policisti prosijo neznano voznico in morebitne očividce, da informacije o prometni nesreči posredujejo na tel. št. 113 ali se oglasijo na Postaji prometne policije M. Sobota, Ulica arhitekta Novaka 11.

S področja kriminalitete je bila obravnavana goljufija, tatvina goriva, poškodovanje tuje stvari, vlom ter odkrit ponarejen bankovec za 200 evrov. Obravnavano je bilo kaznivo dejanje nasilja v družini ter storilcu izrečen ukrep prepovedi približevanja. Policisti zbirajo obvestila o kaznivem dejanju s področja računalniške kriminalitete ter o prepiru, kjer je prišlo do ogrožanja z nevarnim orodjem.

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru in trikrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah pomirili.

Meritve hitrosti bodo danes pogostejše na območju policijske postaje Murska Sobota.

M.Z.