Politično kadrovanje Murskosoboškega župana Jevška nima meja!

Vir:fbknjiznicam.sobota

Politično kadrovanje in odstranjevanje vodilnih kadrov, kjer se le da, se s strani župana Jevška in najvplivnejših kadrov koalicijskih strank SMC, SD samo nadaljuje. Pred meseci je padla nova odločitev, tokrat, da se na vodilno mesto v PIŠK Murska Sobota (Pokrajinska in študijska knjižnica) postavi Klavdija Šek Škafar in kombinatorika se je začela odvijati. V ponedeljek zvečer je Svet zavoda PIŠK le še pričakovano izvršil navodila, ignoriral nestrinjanja občin pogodbenih partneric in z vnaprej pričakovanim izidom glasovanja 5:4 ustoličil “njihovo” kandidatko.

Strategija postavljena pred meseci, najprej iz osebnih razlogov odstopi članica sveta zavoda PIŠK Suzana Pregelj!

Da se pripravlja še eno politično kadrovanje, je bilo zaznati že, ko je pred meseci iz osebnih razlogov (točneje 1.9.2017) odstopila članica Sveta zavoda PIŠK Pregljeva. Poznavalci takoj prepoznajo, da gre za sestro sedaj imenovane direktorice Klavdije Šek Škafar. Ker ji sestra pri glasovanju ne bi mogla pomagati, saj bi to bilo v nasprotju z Zakonom o integriteti in preprečevanju korupcije (ZintPK), se je računica lahko izšla le tako, da se na njeno mesto postavi novo “izvrševalko navodil”. To se je tudi zgodilo in sicer že dne 12.9.2017, ko MS MOMS (Mestni svet Mestne občine M. Sobota) sledi predlogu KMVI, (Komisija za mandatna vprašanja volitve in imenovanja), kateremu predseduje Mitja Slavinec (SMC) ter v PIŠK pošlje kar svetnico MOMS Renato Pinter Vertot (SMC).

Svet zavoda PIŠK prejel negativna mnenja k imenovanju Šek Škafarjeve domala od vseh občin – pogodbenih partneric, tudi od soustanoviteljice Občine Beltinci, Občina M. Sobota o soglasju sploh ni odločala!

Če je še pred nedavnim predsednik Sveta zavoda PIŠK Marko Polanšček zatrjeval, da mu je kot predsedujočemu pomembno, da se glede Klavdije Šek Škafar izreče še ključna ustanoviteljica, MOMS (70% ustanoviteljski delež), pa je tudi sam “šel preko tega”. Seveda je razpolagal z informacijo, da od MOMS ne bo pridobil mnenja, saj ima predsedujoči KMVI Mitja Slavinec težavo, da Šek Škafarjevi ne more zagotoviti pozitivnega mnenja oz. soglasja k imenovanju!

Jeziček na tehtnici Terezija Topoljski (predstavnica Občine Beltinci-predlagatelj stranka SD)!

Da so politične lovke posegle še v pristojnost odločanja Občine Beltinci, je bilo jasno že, ko je njihova predstavnica glasovala v nasprotju z odločitvijo (usmeritvami) Občine Betinci. Občinski svet Občine Beltinci je zato svoji predstavnici s sklepom naložil, da Šek Škafarjevo na seji Sveta zavoda PIŠK ne podpre. Ta seveda zavezujočemu sklepu ni sledila in tako odločila v skladu z v naprej pripravljeno, dogovorjeno in usmerjeno vodeno kombinatoriko. Svet zavoda PIŠK je torej le  izvršil tisto, kar je bilo načrtovano pred meseci! Sedaj sledi nagrada za zasluge glasovanja po meri navodil – zaposlitev v PIŠK. To je že razvidno iz pripravljenega proračuna MOMS za leto 2018, kjer je predlagatelj župan Jevšek za ta manever že rezerviral denar, svetniki MOMS pa bodo o proračunu odločali na četrtkovi seji. Se zaposlitev obeta eni izmed “poslušnih” članic Sveta zavoda PIŠK?

Sodelovanje in povezovanje. To so bile ključne besede, ki so v času predvolilne tekme odmevale iz ust sedanjega župana Jevška. Včasih mu še uidejo, na kakšni prireditvi, v kakšnem članku. Le kdo jim še verjame? Še kateri župan Pomurske občine? Ali morda še kateri občan ali občanka Občine M. Sobota?

B.P.