V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče, v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala, osem kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, štiri primere povoženja divjadi in zasegli osebni avtomobil.

Na območju PP Gornja Radgona je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padla kolesarka, ki se je pri padcu lahko telesno poškodovala. Zjutraj ob 2.20 smo bili obveščeni, da se je na pomurski avtocesti, približno kilometer in pol pred izvozom Turnišče, v smeri Murske Sobote, prevrnilo tovorno vozilo. Policisti so ugotovili, da je voznik tovornega vozila, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad tovornim vozilom in se zaradi tega prevrnil na desni bok. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je občasno zaprta pomurska avtocesta.

Na področju kriminalitete so obravnavali tri kazniva dejanja poškodovanja tuje stvari, goljufijo preko spleta, dve tatvini, grožnjo in zatajitev.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

V Predanovcih so policisti vozniku zasegli osebni avtomobil, ker za vožnjo ni posedoval vozniškega dovoljenja.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Ljutomer.

M.Z.