Pomurska regijska koordinacija stranke SDS ostro nad ravnanje murskosoboškega župana Aleksandra Jevška!

Vir: www.murska-sobota.si

PRK stranke SDS (Pomurska regijska koordinacija stranke SDS) je v svojem sporočilu za javnost ostro obsodila ravnanje murskosoboškega župana Aleksandra Jevška.Ta namreč zadržuje vlogo Sveta zavoda Pomurskih lekarn, s katero bi le ta pridobil soglasje k imenovanju v.d. direktorja Ivana Zajca in zaključil postopek z vpisom Ivana Zajca kot v.d. direktorja v sodni register. Sporočilo za javnost PRK SDS objavljamo v celoti.

Sporočilo za javnost

Organi SDS iz Pomurja ostro obsojamo  ravnanje župana Mestne občine Murska Sobota  Aleksandra Jevška, ki načrtno zadržuje vlogo Sveta zavoda Pomurskih lekarn za pridobitev soglasja k imenovanju Ivana Zajca za v.d. (vršilca dolžnosti) direktorja.

Predsednik KMVI (Komisija za mandatna vprašanja volitve in imenovanja) je namreč za v ponedeljek 5.3.2018 sklical komisijo, med točkami dnevnega reda pa ni predloga Sveta zavoda Pomurskih lekarn. Župan Jevšek tako grobo krši Poslovnik Mestne občine Murska Sobota (UL RS, št. 49/2010) in onemogoča Svetu zavoda Pomurskih lekarn, da bi postopek imenovanja v.d. direktorja s pridobitvijo soglasja in vpisa v sodni register končal.

Odnosi z javnostjo Pomurske regijske koordinacije SDS.

Murska Sobota, 27.02.2018

Uredništvo