Osnovno poslanstvo je pomoč podjetjem v fazi zagona ter razvoja in rasti

Pomurski tehnološki park, ki je neprofitna inštitucija v lasti Mestne občine Murska Sobota kot večinskim lastnikom in dveh manjšinskih lastnic Občine Ljutomer in Občine Odranci, je s slovesnostjo v dvorcu Rakičan ta konec tedna obeležil 20. obletnico delovanja.

Na uspešno prehojeni poti, ki jo je predstavil direktor Marko Močnik, so pomagali številnim posameznikom pri ustanavljanju okrog 200 podjetij, povezovanju s podjetji med šolanjem ter podpiranju obstoječih podjetij. Ob tej priložnosti so jim čestitali županj  Damjan Anželj in županji Olga Karba ter Barbara Ferenčak.

 

Na okrogli miza, ki je sledila slovesnosti, so razmišljanja o ključnih vprašanjih regionalnega razvoja. Svoje mnenje so podali aktualni minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek, svetovalka v kabinetu ministra za gospodarstvo, turizem in šport dr. Martina Rauter,  državni sekretar na ministrstvu za digitalno preobrazbo dr. Miroslav Kranjc in direktor Pomurskega tehnološkega parka Marko Močnik.

Osnovno poslanstvo soboškega tehnološkega parka je pomoč podjetjem v fazi zagona ter podjetjem v fazi razvoja in rasti s programom ponudbe zagotavljanja potrebne infrastrukture, ekspertnih storitev, ciljno usmerjenega usposabljanja, mentorstva in promocijskih vsebin.

Skozi vsa leta delovanja sledijo smernicam in strateškim ciljem, kot so priprava in izvedba razvojnih projektov na področju inovativnosti in gospodarskega razvoja, pomoč pri zagonu novih podjetij ter rasti in razvoju obstoječih podjetij, finančna samovzdržnost poslovanja.

Operativni cilj predstavlja izvedba razvojnih projektov v skladu z zastavljenimi merljivimi indikatorji, izvedba ekspertnih svetovalnih storitev podjetjem, zapolnitev poslovnih prostorov z gospodarskimi subjekti in izvedba podjetniških dogodkov.

M.Z.