Poskus vloma v kiosk v Radencih, kraja BMX kolesa v Murski Soboti…!

Vir:Pixabay

Iz PU Murska Sobota sporočajo!

KRONIKA POMURSKIH POLICISTOV,  SOBOTA  01.09.2018

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali sedem prometnih nesreč. Tri so se končale z lažjimi telesnimi poškodbami. V ostalih štirih je nastala samo materialna škoda. Obravnavana je bila še ena poškodba vozila na parkirnem prostoru in dva primera povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih osem kaznivih dejanj in štiri kršitve javnega reda.

S področja kriminalitete je bil v Radencih obravnavan poskus vloma v kiosk za prodajo časopisov. V Murski Soboti je neznani storilec iz kolesarnice stanovanjskega bloka izvršil tatvino BMX kolesa bele barve. V Pincah je bila obravnavana tatvina goriva iz dveh parkiranih tovornih vozil in tatvina goriva na bencinskem servisu. V Lendavi je neznanec namerno poškodoval parkiran osebni avtomobil. Lendavski policisti so obravnavali moškega zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Izrečen mu je bil tudi ukrep prepovedi približevanja. Obravnavani sta bili še dve kaznivi dejanji grožnje.

Javni red je bil kršen 2-krat v zasebnih prostorih in 2-krat na javnih krajih. V Murski Soboti je bil pridržan kršitelj, kateri se ob intervenciji policistov ni hotel pomiriti.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola sta bila pridržana dva voznika osebnih avtomobilov.

Jutri se pričenja novo šolsko leto. Voznike opozarjamo da vozijo previdno in strpno predvsem v bližini šol in vrtcev ter krajev, kjer se otroci največ zadržujejo.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Murska Sobota.

Uredništvo