Poslanci soglasni, da je v NLB in NKBM šlo za bančni kriminal velikih razsežnosti!

Vir:Pixabay

Spoštovani in ugledni bankirji so bili do komolcev v marmeladi. Nekateri celo do ramen in čez, je nečedne posle bankirjev v NLB in NKBM slikovito opisal predsednik preiskovalne komisije Anže Logar včeraj na seji Državnega zbora RS.

“Si predstavljate Slovenijo, v kateri na dolgoletne zaporne kazni obsodijo Marjana Kramarja, Matjaža Kovačiča, Andreja Hazabenta, Alojza Jamnika, Mateja Narata, Zakrajška, Jančarja, Mesariča, Skernišakovo?” – tako Anže Logar pred poslanci!

Dokumentacijo, ki jih je zbrala preiskovalna komisija in jo je včeraj Logar prebral poslancem DZ, nesporno ugotavlja, da so “ugledna bankirska” imena kršila interna pravila, sklepe regulatorja, zakon o bančništvu ter ravnala malomarno. V nekaj primerih celo opiše, da so do kreditov v višini 1 MIO EUR prihajali brezposelni, osebe s pokojninami cca. 800 EUR so dobili celo 1.6 MIO EUR ipd. Seveda je šlo za izbrance, vplivneže iz poslovnega sveta, “prebrabna” imena.

Ker je šlo za zlonamerno in neodgovorno delo uglednih bankirjev, vse na škodo banke in v korist tretjih oseb, je napočil čas, da ugledna imena odgovarjajo. Logarjeva komisija je namreč s pomočjo potrditve končnega poročila s strani poslancev dala zeleno luč, da se lahko začne pregon nad odgovornimi osebami.

Spomnimo, da smo davkoplačevalci ravno zaradi “uglednih bankirjev” že sanirali “nasedli” banki NLB in NKBM najmanj v višini 5 MILIJARD EUR in stagnirali posledično vsaj 10 let, namesto, da bi prebivalci užili večjo blaginjo.

Uredništvo