Poslanec SAB Marko Bandeli na graf, ki kaže poslabšanje razmer Covid-19: “Ta diagram ne pomeni nič. Je brez vezen”.

Bandeli ne verjame v grafe o okuženih osebah (zajeta slika iz seje)

“Slika se povsod po Evropi slabša, drugi val ni bil nepričakovan, niti ni presenečenje, saj je bilo že od maja naprej jasno, da bo tudi v jeseni, če ne bo cepiva, potrebno sprejemati ukrepe, tudi zaustavljanje javnega življenja, delno gospodarstva, v kolikor ne bomo sposobni izdelati in uvesti elektronske aplikacije, ki bi lahko bistveno omejila širjenje virusa.”

Tako je po vrnitvi iz srečanja zasedanja Evropskega sveta povedal premier Janez Janša in dodal da imajo vse države EU prevelike težave pri uvajanju aplikacije od katere bi lahko imeli velike koristi.

Namesto ozaveščanja, nore izjave poslanca SAB Bandelija

Žal pa k nespoštovanju omejitvenih ukrepov “kličejo” tudi nekateri poslanci. Tako recimo Bandelijeva, poslanca SAB, ki je pred dnevi komentiral že več kot 700 okuženih oseb/dan na grafu, ki ga je objavila Vlada RS. “Ta diagram ne pomeni nič. Je brez vezen”.

“Ta diagram ne pomeni nič. Je brez vezen”

Pri tem pa Janša; “Določen del populacije spomladi ni bil prizadet, je bilo relativno malo obolelih v mlajših starostnih kategorijah, tudi ne umrlih, in razširila se je miselnost, da je koronavirus problem samo določenih starostnih kategorij, čeprav je to problem vseh, še posebej ogroženih skupin s kroničnimi boleznimi,” je povedal predsednik vlade. Dodal je, da je v Evropi trenutno na bolniških posteljah na stotine mladih in mlajših, tudi na intenzivni negi. “Zato je tu nemogoče uporabiti pristop, da bi se družba razdelila na ogrožene in neogrožene in da bi ukrepi veljali samo za eno kategorijo,” je poudaril premier. “Glede na to, da je širjenje laži, neresnic nekaj, kar očitno ne drži, in o čemer se lahko vsak prepriča, če gre v katerokoli COVID bolnišnico v Evropi s COVID bolniki, je to širjenje preko družabnih omrežij in medijev tudi dejanski zdravstveni problem,” je prepričan premier, ki je dodal, da so evropski voditelji veliko govorili o tem, kako se spopadati s temi lažnimi novicami.”

Uredništvo