Poslednji jedi iz Vojne zvezd v manj kot mesecu dni do 1 milijarde dolarjev zaslužka!

Vir:Pixabay

Po ogledu filma Poslednji jedi iz Vojne zvezd, so se gledalci razdelili na razočarane in na tiste, ki so v njem prepoznali presežek. Kljub višjim pričakovanjem pa si roke manejo producenti, saj je film v manj kot mesecu dni “zaslužil” več kot 1 milijardo dolarjev, skupaj s predvajanjem na Kitajskem pa se zneski zaslužka gibljejo okrog 1.15 milijarde dolarjev.

Avtor prvih šest filmov Vojne zvezd je Georgea Lucasa, prvi film iz serije Vojna zvezd pa je posnel pred 40 leti in z naslovom Novo upanje. Lucasa je s svojo ekipo snemal filme zato, da bi nato ob njihovem ogledu uživali sami, zato jih je pozneje množičnost ogledov in finančni uspeh popolnoma presenetil. S šestim filmom se je Lucasa finančno močan in zadovoljen poslovil, Vojno zvezd pa prodal Disneyu za kar štiri milijarde dolarjev.

Sedma in osma Vojna zvezd pod avtorjem Disneyem!

Disneyev recept za uspeh kot pravi, je poslušati gledalce, jim zlesti “pod kožo”. S tem si je po premoru desetih let upal ponovno stopiti na sceno in “prebiti” mejo 1 milijarde dolarjeev. Kot vemo, je sedma epizoda Vojne zvezd, Sila se prebuja popolnoma zapolnjevala kinodvoranske sedeže in avtorju “navrgla” kar 2 milijardi dolarjev.

Seveda pa ima Disney z Vojno zvezd še velike načrte, pa čeprav je svoj investicijski vložek že poplačal. Predvidoma naj bi skupno posnel cca. 15 filmov, vse pa v štiridesetih letih, je zapisal vir časopisa Dnevnik.

Uredništvo