Poslenec Zmago Jelinčič prejel vabilo od Policijske uprave Ljubljana!

Vir:fbZJ

Policijska uprava Ljubljana je poslancu Zmagu Jelinčiču poslala vabilo, kjer ga opredeljuje kot osumljenca. Podlago v vabilu je našla v 148. členu Zakona o kazenskem postopku, Jelinčiča pa na PP Ljubljana pričakujejo 15. novembra ob 10.00 uri.

Jelinčiču policist Rok Pičinin očita sum storitve kaznivega dejanja razžalitve!

Zmagu Jelinčiču policist Roj Pičinin očita storitev kaznivega dejanja razžalitve po členu 158/II Kazenskega zakonika (KZ-1) na škodo poslanske skupine Levica. Med drugim policist sporoča, da navedeno že obravnava PP Celje, Jelinčič pa, da mora podati izjavo.

Spomnimo, da naj bi Jelinčič dne 12.9.2018 ob 16.01 uri na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju povedal, da so pripadniki Levice “idioti” in, da bi jih bilo potrebno izgnati v Venezuelo.

Jelinčič je na družbenem omrežju svojega FB profila izjavil:”Očitno imajo vladajoči svoje špiclje povsod. Dragi Slovenci, gledajo vas in vas poslušajo, ter ko je prilika to izkoristijo in vas ovadijo ter tožijo.”

Pri tem se mnogi Slovenci sprašujejo ali “vati” veljajo enako za vse ali pa smo res pristali v državi, ki se vrača na pota, kjer so udarjali po svobodi govora tako močno, da je “Slovenija” utihnila!

Uredništvo