Poslušajte, kaj govorim in ne glejte, kaj delam!

S temi besedami je včerajšnji Faktor začel Aljuš Pertinač potem, ko je predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič podala krajšo izjavo o njenem obisku Novoletnega koncerta na Dunaju. Na očitke glede prevoza z vladnim letalom je odgovorila, da je šlo za državni obisk. A po pregledu Sklepa o določitvi protokolarnih pravil ta obisk nebi spadal v nobeno od kategorij iz 2. člena sklepa.

Predsednica je v izjavi za javnost povedala, da je šlo za državniški obisk, a na podlagi protokolarnih pravil o tem obisku ne obstaja nobena predpisana dokumentacija.

Po koncertu naj bi sledilo štiriurno bilateralno srečanje, na katerem naj bi po besedah Klakočar Zupančičeve s predsednikom avstrijskega parlamenta Sobotko odprla številne teme, med drugim položaj slovenske manjšine v Avstriji. Ob tem, da o tem delovnem srečanju prav tako ni nobenih dokumentov, je pri tej izjavi predsednico parlamenta na laži ujel še Bojan Požar, ki na podlagi javno dostopnih podatkov navaja časovnico leta vladnega letala:

9:41 pristanek Falcona na Dunaju
11:15 začetek koncerta
13:42 konec koncerta
16:59 vzlet Falcona z Dunajskega letališča

Štiriurno bilateralno srečanje naj bi se v najhitrejšem možnem času zaključilo ob 17:42 uri, torej skoraj tri četrt ure za tem, ko je Klakočar Zupančičeva že poletela z Dunaja.

V času Janševe vlade je takratna ministrica Aleksandra Pivec morala odstopiti zaradi nekaj rezin pršuta in kozarca terana. Takrat so režimski novinarji histerično brskali za hotelskimi računi Aleksandre Pivec in šteli rezine pršuta, ki so ga pojedli njeni otroci. Pivčevo so označili kot ministrico in celo podpredsednico vlade, ki dela škodo, ki je koruptivna, ki mora takoj odstopiti oz. jo mora odstraniti kar predsednik vlade. Ampak danes živimo v SVOBODI in ti vatli več ne štejejo.

C.U.