Vse ima svojo mejo

Predsednica Državnega zbora RS Urška Klakočar Zupančič je z ekipo, ki jo sestavljata tudi poslanka Gibanja Svoboda Mojca Šetinc Pašek in veleposlanica Mateja Prevolšek, nekaj dni nazaj odpotovala na obisk v Ugando in Ruando. V kabinetu predsednice državnega zbora so pojasnili, da je Klakočar Zupančičeva v Afriko odpotovala z namenom vzpostavljanja rednejših kontaktov z državami podsaharske Afrike in iskanja podpore kandidaturi Slovenije za nestalno članstvo v Varnostnem svetu.

Na sam obisk je bilo na socialnih omrežjih zaznati veliko pripomb, ki jih je sprožilo spreminjanje izjav njenega kabineta. Pozneje so namreč v odgovoru na objavo uporabnika socialnega omrežja zapisali, da je “odločitev o obiskih v tujini avtonomna odločitev predsednice DZ”.

Nekateri so zaradi objavljenih fotografij na socialnih omrežjih predsednici očitali celo turizem na račun davkoplačevalcev. Na izmotavanje in opravičevanje sta se včeraj med drugim odzvala tudi nekdanji šolski minister in predsednik Socialnih demokratov dr. Igor Lukšič in ugledni ekonomist in bivši minister dr. Matej Lahovnik.

Običajen državljan se ob vsem tem sprašuje, kako nizko res lahko še pademo. Objave o obnašanju predsednice DZ na socialnih omrežjih resnično ne pritičejo njeni funkciji.

M.Z.