Stranke SLS, Konkretno, Zeleni Slovenije, NLS in Novi socialdemokrati so včeraj slovesno podpisale pogodbo o skupnem nastopu na državnozborskih volitvah pod imenom Povežimo Slovenijo. Programska izhodišča se gibljejo okoli načel – kaj je dobro za gospodarstvo, za ljudi in naravo.

 

Podpisniki pogodbe Marjan Podobnik, Zdravko Počivalšek, Andrej Čuš, Franc Kangler in Andrej Magajna so mnenja, da so sposobni preseči razlike in pogled usmeriti v skrb za lepšo prihodnost Slovenije. Pristop povezovanja omenjenih strank močno spominja na nekdanji DEMOS.

Pri podpisu pogodbe so bili prisotni tudi predsednik DS in podpredsednik Konkretno Alojz Kovšca, nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za zdravje in zdravnica Tina Bregant, svetovalec v kabinetu predsednika države in nekdanji ustavni sodnik Ernest Petrič in ministrica za izobraževanje Simona Kustec.

S podpisom se je peterica strank zavezala, da bodo pod imenom Povežimo Slovenijo oblikovale najboljšo listo kandidatov, ki jim bodo nudile vso potrebno infrastrukturo. Povežimo Slovenijo bo na volitvah oblikovala enotno listo, na kateri pa mesta za posamezne stranke ne bodo jasno določena. V vsakem okraju bo kandidiral tisti, ki je po javnomnenjskih anketah najboljši. “Vse stranke so sklenile, da vseh pet stopi za tistim, ki bo prepoznan kot najboljši, in ga vzajemno podpre,” je po dogodku pojasnil Balažic. Čuš pa je dejal, da si geografsko ustrezajo, kar je bilo “veliko olajšanje”.

Po poročanju drugih medijev bodo v Pomurju na skupni listi Povežimo Slovenijo kandidirali dr. Mitja Slavinec, Franc Kučan, Marko Balažic, Mojca Marovič in Tomislav Nemec.

Pobudnica gibanja je Nada Pavšer, uradni govornik gibanja pa je postal Marko Balažic.