Občina Lendava bo tudi v prihodnje nudila podporo gospodarstvu

Minuli petek so se v prostorih lendavskih term na sprejemu župana Občine Lendava Janeza Magyarja srečali gospodarstveniki in obrtniki iz občine. Zbrane so poleg župana nagovorili še Stanislava Perčič iz območne službe Zavoda RS za zaposlovanje, Sonja Vratarič iz Razvojnega centra Murska Sobota, predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Franc Koren in predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenija Blaž Cvar.

Namen srečanja je bil povezovanje in krepitev vezi gospodarskih subjektov z lokalno skupnostjo ter izmenjava izkušenj in izzivov, s katerimi se srečujejo. Župan Janez Magyar se je je ob tej priložnosti zahvalil vsem prisotnim za sodelovanje v minulih letih in jim čestital za njihove dosežke, ki občino delajo prepoznavno v širšem slovenskem in mednarodnem prostoru:

(foto: T.G.)

»Izjemno ponosen sem, saj ste tudi podjetniki in obrtniki s svojim delovanjem pokazali, da v večkulturnih okoljih znamo in zmoremo povezovati, združevati in bogatiti to okolje,« je dejal Magyar.

Prisotnim je ponudil roko sodelovanja za skupno delo tudi v prihodnje in spomnil na to, da je občinski proračun za letošnje leto potrjen in da bodo v prihodnjih dneh objavljeni tudi razpisi in javni pozivi za sofinanciranje dejavnosti, prireditev in projektov, preko katerih jim bo Občina Lendava tudi v prihodnje nudila vso potrebno podporo.

(foto: T.G.)

Predstavnica Razvojnega centra Murska Sobota je zbranim predstavila programe, ki jih izvajajo in ponudila pomoč razvojnega centra pri izdelavi poslovnih načrtov, pri prijavi projektov na razpise, marketingu in vodenju, možnostih investiranja, državnih spodbudah.

Vodja urada za delo iz območne službe Zavoda RS za zaposlovanje je predstavila podatke o številu in strukturi brezposelnih. Na zavodu iz leta v leto beležijo zmanjšanje števila brezposelnih oseb, konec leta 2022 so tako zabeležili najnižjo številko brezposelnih v zadnjih 15 letih. Predstavila je tudi izzive, s katerimi se srečujejo deležniki na trgu dela, saj kot kažejo podatki, se je s pomanjkanjem kadra soočila že več kot polovica delodajalcev, razkorak me strukturo brezposelnih oseb prijavljenih na Zavodu za zaposlovanje ter potrebami delodajalcev pa je čedalje večji.

(foto: T.G.)

Zbrane sta nagovorila tudi predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice in predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenija Blaž Cvar, ki je poudaril, da bomo le z dobrim gospodarstvom ohranili kondicijo naše države in obljubil, da se bodo v zbornici še naprej trudili za pogoje, ki jih gospodarstvo potrebuje, da bi tudi iz tega problematičnega obdobja izšlo v dobri kondiciji.

M.Z.