Pozor, to so lahko znaki za hudo bolezen!

Težak položaj posameznika, ki ga je zaradi različnih okoliščin doživljal posameznik v obliki dolgotrajnega stresa, depresije ali nezdravega življenjskega sloga, je lahko “pot” v različne bolezni. Telo se na le te odzove z različnimi znaki, nekatere od teh blažimo z zdravili za bolečine ali se za njih sploh ne zmenimo. Toda, velikokrat je ravno to trenutek, ki bi nam lahko rešil hude zaplete v prihodnje, še posebej, ker čakalne dobe v zdravstvu niso naš zaveznik!

Obisk pri zdravniku ali specialistu bo “razčistil” ali morda ne gre za težjo obliko bolezni!

Simptomi, na katere nas telo v trenutku nenadnih zapletov začne opozarjati, se kažejo v obliki:

Nenadne izgube telesne teže, čeprav se niste odločili za eno izmed diet ali intenzivnih treningov. Zdravniki opozarjajo, da je največkrat razloge potrebno poiskati pri “nepravem” delovanju ščitnice, napredovanju depresije, raka ali zapletov glede absorbiranja vnosa hranil v telo. V vseh primerih je ob teh simptomih potreben takojšen obisk zdravnika! Če se ob manjših naporih nenadoma zadihamo brez razloga, so se že lahko pojavili strdki v pljučih ali druge težje bolezni na pljučih oz. srcu. Lahko smo postali astmatiki. Poznamo oblike glavobolov, na katere se največkrat kar navadimo. Toda, če glavobol spremlja vročina ali celo omedlevamo, je velikokrat vzrok bolezen oči ali vnetij arterij v lobanji. Lahko gre tudi za bolezen anevrizme.

Pazimo tudi pri izredno visoki telesni temperaturi, ki vztraja daljši čas!

Znano je, da imeti vročino pomeni, da se telo bojuje proti virusom ali bakterijam. To pa je naravni obrambni mehanizem kot oblika samozaščite telesa. Toda, v kolikor vročina traja nekaj dni in vztraja nad 39 stopinjami, pa nikakor ne smemo odlašati obiska pri zdravniku.že zahteva pregled pri zdravniku. Samo on lahko “razčisti” ali morda ne gre za hude infekcije ali celo limfom. Če se vam nenadoma spremeni prebava, ki se kaže v obliki dveh ali več tednov trajajočega zaprtja, zasledite sledi krvi v blatu ali imate drisko, je čas za alarm. Spremembe v prebavi z navedenimi simptomi so največkrat težje bakterijske ali virusne okužbe, lahko pa težja obolenja, kakršno je rak črevesja, je zapisal vir finance.si.

Zdravje je naša največja vrednota, je naše največje bogastvo. Ko se pojavijo simptomi, ki smo jih nanizali v tem prispevku, nikar ne odlašajte, hitro stopite do zdravnika. Življenje je lepo, zato naj bo tudi naš odnos do znakov bolezni zapisan med prioritetami vsakdana!

Uredništvo