Pozor, policisti poostreno nadzorujejo uporabo mobilnih naprav med vožnjo!

Od včeraj naprej, pa vse do 28.1.2018, bodo policisti po Sloveniji poostreno nadzirali morebitno uporabo mobilnih naprav med vožnjo. Žal, ta vse bolj postaja “stalnica” med vožnjo voznikov in toliko bolj nevarna za udeležence v prometu.

Akcijo vodi AVP (Javna Agencija za varnost v prometu) skupaj s Policijo RS!

Agencija za varnsot prometa, ki vodi tudi statistične podatke in z različnimi ukrepi skrbi, da je naj nesreč v v prometu čim manj, opozarja, da je žal udeležencev v prometu, ki med vožnjo uporabljajo različne mobilne naprave vse več. Po zadnjih podatkih zaskrbljujočih 3/4 voznikov. Zato AGP na svoji strani osvešča tudi s tem “spotom”!

AGP na svoji spletni strani objavlja, da voznik, ki telefonira med vožnjo vozi, kot bi imel v krvi 0,8 promila alkohola. Med pisanjem SMS sporočila, voznik 4x več časa ne gleda na vozišče, kot pri normalni vožnji. Predpisana globa za nepravilno uporabo mobilnih naprav  je sicer 120 EUR, policija pa jih letno izreče več kot 20.000. AGP se iz omenjenih razlogov zavzema, da bi ta prekršek uvrstili med hujše prekrške in drastično dvignili predpisano globo. Je to res potrebna in edina prava pot in drugih rešitev ni?

Srečno in odgovorno vožnjo vam želimo v uredništvu spletnega portala pomurske-novice.si!