Pozor, poostreni nadzor policistov v sklopu akcije Slovenija piha 0.0!

Vir:Pixabay

Vse do 12. novembra (akcija poostrenega nadzora se je pričela včeraj 6.11.) bomo slovenske policiste pogosteje srečevali ob naših cestah. V sklopu akcije, Slovenija piha 0.0, bodo namreč poostreno preverjali ali vozniki vozijo pod morebitnim vplivom alkohola. Vzorne voznike, ki bodo napihali 0.0, bodo nagradili z letakom, ki lahko pomeni udeležbo na novemberskem koncertu Policijskega orkestra in  skupine Tabu!

Koncert Policijskega orkestra ter skupine Tabu 28.11.2017 v Festivalni dvorani Ljubljana!

V kolikor boste eden izmed tistih, ki bo do 12. novembra napihal 0.0, boste od policista prejeli letak, s katerim se lahko potegujete za dve brezplačni vstopnici. Le pohiteti morate s prijavo, da vas ne bo prehitela zapolnitev vseh prostih mest! Za podrobnejše informacije poglejte na: Slovenija piha 0.0.

Akcijo Slovenija piha 0,0, že drugo leto zapored organizira Ministrstvo za zdravje v sodelovanju s Policijo, pristojnimi inšpekcijskimi službami in nevladnimi organizacijami. Z akcijo želijo še bolj spodbujati prometno varnost ter sodelovanje pristojnih služb.

Na slovenskih cestah približno vsaka deseta prometna nesreča nastane kot posledica vožnje pod vplivom alkohola, ta pa botruje celo vsaki tretji smrtni prometni nesreči! Najpogostejši povzročitelji prometnih nesreč pod vplivom alkohola so stari med 24 in 34 let (najpogosteje ob koncih tedna v poznih nočnih ter zgodnjih jutranjih urah), v letu 2016 pa so povzročili 41 smrtnih prometnih nesreč ter 1.009 s telesnimi poškodbami.