Občina Gornja Radgona je sodelovala v projektu Slovenija kvačka, katerega pokroviteljstvo je prevzel predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor. Pobudnica projekta je bila Jadranka Smiljič,  projekt pa je finančno podprlo 212 občin, med njimi tudi gornjeradgonska.

Grbe v velikih dimenzijah, je kvačkalo 211 »kvačkaric« in en (1) »kvačkar«, v posebni tehniki imenovani »iz kota v kot« (C2C). Kvačkarji so v okviru tega projekta uspeli nakvačkati 1.200 izdelkov in s tem so izpolnili pogoj za vpis v Guinessovo knjigo rekordov, za kar jim iskreno čestitamo.

Grb Občine Gornja Radgona je nakvačkala gospa Romana Hrga iz Dragoviča, ki sicer spada v Občino Juršinci. Za grb je porabila 2,5 kg slovenske volne (Dolina volne Majšperka) in za to opravila sto dvajset ur (dva meseca) dela. Pričela ga je kvačkati 15. septembra 2021 in to po tridesetih letih »kvačkarske« pavze, okrog prvega novembra 2021 pa je bila ta izjemna mojstrovina že dokončana.

Danes so v Občini Gornja Radgona veseli in ponosni, saj so z uradnim prevzemom kvačkanega grba postali del te izjemne zgodbe. Uokvirjen grb, ki je ročno delo neprecenljive vrednosti, bo krasil prostore velike sejne sobe na Občini Gornja Radgona. Grb je danes od izdelovalke Romane Hrga prevzel gornje radgonski župan Stanislav Rojko.

C. U.