Ob asistenci Pirc Musarjeve še napad Klakočar Zupančičeve

Včeraj zvečer je predsednica Državnega zbora RS Urška Klakočar Zupančič preko socialnega omrežja sporočila, da odpoveduje sestanek s Pavletom Ruparjem, ki je bil sklican za 16. maj 2023.

Včeraj se je v Ljubljani že četrtič zbrala množica protestnikov, ki zahtevajo zvišanje pokojnin. Med protestniki so bili tudi nasprotniki novele zakona o evtanaziji, ki so pred predsedniško palačo predsednico RS Natašo Pirc Musar pozvali k umiku njene svetovalke Biserke Meden Marolt, ki je kot bivša predsednica združenja Srebrna nit sodelovala pri pripravi zakona.

(foto: R.F.)

Tudi Inštitut 1. oktober je zavzel stališče, da nasprotuje sprejetju zakona, ki dovoljuje možnost ubijanja ljudi.

Nasprotniki zakona so mnenja, da je ignorantski odnos vlade Roberta Goloba do upokojencev, realno znižanje pokojnin in sprejetje zakona o predčasnem končanju življenja najšibkejših del načrta, s katerim želi vlada varčevati na starejši populaciji.

(foto: R.F.)

Dejstvo je, da Slovenci spadamo po povprečni starosti prebivalca med najstarejše narode v Evropi in v svetu. A reševanja demografske slike so se v državah, ki so na tem področju uspešne, lotili s spodbujanjem rojstev in stimulativno družinsko politiko. Vlada Roberta Goloba s pritiskom na upokojence, invalide in ostale ranljive skupine človeške družbe trenutno predvsem prispeva k poglobitvi demografskega problema, zato je s tem del problema in ne rešitve.

(foto: R.F.)

M. Z.