Predsednik Borut Pahor ob Dnevu državnosti na včerajšnji proslavi!

Foto:fb

Predsednik republike Borut Pahor je včeraj spregovoril ob dnevu državnosti na kongresnem trgu v Ljubljani, na mestu, kjer se je pred 28 leti prvič dvignila slovenska zastava in odvrtela slovenska himna.

»Smo dejavnik, ker imamo svojo državo. Dolga stoletja smo ustvarjali pogoje zanjo.«

V svojem govoru je Pahor Slovence doma in po svetu v uvodu svojega govora pozval k vznesenosti. »Naj nas prevzameta ponos in samozavest«, saj imamo razlog za to. Pahor je spomnil, da imamo končno svojo državo, ki je branik in gradnik boljše, bolj pravične in varne družbe, ki odraža in razvija naš narodni značaj.

Pahor je opozoril na odgovornost, ki jo imamo še posebej do otrok, da jim omogočimo domovino. Domovino, v kateri se nihče ne bo čutil izključenega. Pozval je k oblikovanju strpne družbe, v kateri bo vsakomur mogoče izraziti svoje misli. Pri tem pa, da se morajo spoštovati dostojanstvo in svoboda drugega.

Sicer pa je slabo obiskano včerajšnjo proslavo (kljub 4000 poslanih vabil) Pahor zaključil s sporočilom, da je ustanovitev samostojne in neodvisne države pred 28 leti najveličastnejši mejnik v naši zgodovini. Sicer pa je celoten slavnostni govor predsednika dosegljiv na fb povezavi

Uredništvo