Prekmurski državni svetnik postal Marjan Maučec, Prleški Branko Šumenjak!

Vir:www.ds.si

V sredo zvečer so v sejni dvorani Mestne občine Murska Sobota (sedež DS v 11. volilni enoti) izvoljeni elektorji kot predstavniki lokalnih skupnosti zaupanje za zastopanje v državnem svetu podelili Marjanu Maučecu. Ta je v “bitki” proti Marjanu Kardinarju (aktualnemu županu občine Dobrovnik) in Milanu Karoliju (aktualnemu svetniku občine Tišina) od skupno 25 elektorjev zbral 14 glasov, medtem, ko jih je Kardinar zbral 11. Karoliju ni uspelo “zlobirati” niti enega glasu. Več o poteku volitev v Državni svet lahko preberete v našem članku na povezavi: http://pomurske-novice.si/wp-admin/post.php?post=2119&action=edit

Isti dan so potekale volitve tudi na drugi strani reke Mure, kjer pa je 24 elektorjev na sedežu občine Ljutomer (tudi sedežđ 8. volilne enote DS) državnega svetnika izbiralo izmed  7 kandidatov. Državni svetnik, kot predstavnik lokalnih skupnosti, je z 9 zbranimi glasovi še za en mandat postal Branko Šumenjak, Darko Frasu je zaupalo 6 elektorjev, Tilenu Štefanecu 5, Miroslavu Petroviču 4 ostalim trem pa ni uspelo prepričati niti enega elektorja (Mirko Kozar, Anton Moravec, Jože Panič).

Sicer pa se je Marjan Maučec v mandatu 2002 – 2007 že kalil kot državni svetnik, sedaj pa opravlja funkcijo sekretarja državnega sveta, mendtem, ko je Branko Šumenjak aktualni podpredsednik v Državnem svetu.

Uredništvo