Z novim letom zapušča župnijo Velika Polana?

Iz neuradnih, a zanesljivih virov smo izvedeli, da z novim letom izstopa iz duhovništva župnik v Veliki Polani, Boris Tibaut. Razlog za njegov izstop iz duhovništva naj bi bila nesoglasja s soboškim škofom dr. Petrom Štumpfom.

(foto: M.Z.)

Na včerajšnjem srečanju škofa Štumpfa z dekani in prodekani soboške škofije naj bi že tekla beseda o tem, kdo bo po novem letu prevzel vodenje polanske župnije. Povod za Tibautov izstop iz duhovništva naj bi bili zapleti glede blagoslova vina v času martinovanj, vzrok pa že dlje časa trajajoč poniževalen odnos škofa do Tibauta. Škof Štumpf naj bi Borisu Tibautu očital vnašanje razdora med duhovniki.

Ta konec tedna so se začela Martinovanja

Škof Štumpf, ki z delom Tibauta že dlje časa ni bil zadovoljen, naj bi novico o Tibautovem izstopu pospremil z besedami: “En problem manj”.

Ob dejstvu, da gre za enega mlajših duhovnikov v soboški škofiji, so nekateri duhovniki zaradi škofove reakcije zgroženi. Tibaut je že drugi polanski župnik, ki zapušča duhovništvo zaradi neurejenih odnosov med duhovniki. Pred njim je leta 2013 iz duhovništva izstopil njegov predhodnik Simon Slana.

Na Škofijo Murska Sobota in Župnijo Velika Polana smo medtem poslali vprašanja glede zanesljivosti podatkov in razlogih za izstop Borisa Tibauta. Ko prejmemo odgovore, bomo o tem tudi poročali.

M.Z.