Vlada – MIZŠ “nagradila košarko” s 50.000 EUR – mislijo resno?

Vir:Pixabay

Za zgodovinski trenutek slovenske košarke, ko bodo “zlati fantje” še štiri leta evropski prvaki, so tekle solze, vihrale so slovenske zastave, veselilo se je, resnično smo bili ponosni na majhno in tako “veliko” Slovenijo. Toda, na dan prihajajo tudi bolj “črni” dogodki, klavrno stanje v slovenskem športu, v posameznih panogah, financiranje športa…Podobno, tudi v KZS (Košarkarski zvezi Slovenije), je bilo povedanega ravno toliko, da nas lahko upravičeno skrbi a kmalu presenečenje: Vlada je KZS namenila 50.000 EUR. Je to res nagrada za izjemne dosežke, ki jih je KZS prispevala k prepoznavnosti Slovenije ali le preusmerjanje pozornosti od resničnih problemov slovenskega športa?

50.000 EUR za izjemne dosežke KZS k promociji Slovenije!

Spomnimo, da je poleg prvega mesta naših košarkarjev na EvroBasketu 2017, srebro na evropskem prvenstvu osvojila še ženska mladinske reprezentanca. MIZŠ (Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport) je  z nagradico KZS v višini 50.000 EUR verjetno preusmerjalo le pozornost od ključnih težav, v katerem ni le košarka ampak tudi mnoge športne panoge na državni (in tudi lokalni) ravni, sistem, pred katerim pa si politika zatiska oči, pa polni žepe “vplivnežev”. Po podatkih Letnega poročila KZS o katerem je poročal portal siol.net, je le ta leto 2016 končala z nekaj manj kot 400.000 EUR minusa, problemi nelikvidnosti pa so se ji v letu 2017 le stopnjevali, je

Mnogi športni klubi na kolenih, denar Športne loterije pa nesramno polni žepe “vplivnežev”!

Vlada bi se morala dotakniti tudi sistemske organiziranosti Športne loterije, katera ureditev je v nasprotju z zakonodajo EU in monopolno urejena. Podobno naj bi ugotovilo tudi Okrožno sodišče v Ljubljani. Je pa žalostno, da vlada dovoljuje, da Športna loterija Slovenije na veliko oglašuje in vspodbuja igre na srečo ter marsikaterega posameznika ali celo družino pahne v bankrot. Vse za “posameznike” in kapitalske koristi, ki se stekajo tudi v proračun RS! In, kako “letno” je bogata Športna loterija Slovenije, v enem izmed prihodnjih člankov.

Uredništvo