Premier Janša v času preizkušnje s poklonom domovini s pesmijo “Lepa si Slovenija” (vredno poslušanja saj seže do srca)

Foto: fb

Premier Janez Janša je očitno zadovoljen z rezultati Vlade RS in upoštevanjem ukrepov in priporočil s  spopadanjem z epidemijo Covid-19. Rezultate, ki dokazujejo, da se Slovenija danes uvršča med najuspešnejše evropske države v boju z epidemijo in napovedi o prihodnosti, ki jih je Janša objavil na svojem fb profilu objavljamo v prispevku spodaj.

“Najlepša si Slovenija
Poklon moji domovini v času preizkušnje”, je s svojimi sledilci delil pesem domoljuba Korada in Boška premier Janša.

Tako je premier Janša delil ugotovitve s stanjem epidemije Covid-19 v Sloveniji in po svetu

“STANJE EPIDEMIJE V SLOVENIJI IN NAPOVEDI

Po vseh dostopnih podatkih se #Slovenija# danes uvršča med najuspešnejše evropske države v boju z epidemijo #koronavirus#. V petek je delovna skupina Vlade RS
ob sodelovanju strokovnjakov @MinZdravje podrobneje preučila stanje doma in v soseščini ter oblikovala predlog možnih dodatnih sprostitev omejitvenih ukrepov za mesec maj in junij 2020. Delo bo nadaljevala 29.4.2020 po pridobitvi najnovejših podatkov o razvoju epidemije doma in v soseščini, nato pa bo #vladaRS# sprejela ustrezne odločitve. Upoštevaje še vedno zelo resno stanje v naši neposredni soseščini in negativne izkušnje tistih držav, ki se borijo s ponovljenimi izbruhi epidemije, bodo številne omejitve v predvidljivi prihodnosti še vedno veljale tako pri nas kot drugod po #EU, veliko aktivnosti pa bomo lahko kljub temu ponovno vzpostavili upoštevaje tri osnovna pravila obnašanja: razkuževanje rok in stičnih mest, držanje varne razdalje ter uporaba zaščitnih mask tam, kjer to (razdalja) ni mogoče. Strokovnjaki pri nas in drugod po #EU# pospešeno pripravljajo t.i. “korona standarde” za različne dejavnosti, na podlagi katerih bodo posamezne rizične aktivnosti, storitve in panoge, vključno s šolstvom, turizmom in javnim prometom, lahko ponovno delovale v vsaj omejenem obsegu tudi v pogojih epidemije #koronavirus#.”

Fotografija osebe Janez Janša.

 

Uredništvo