Delovne nesreče v gozdu

Včeraj,  malo pred 8. uro so bili policisti obveščeni o delovni nesreči na območju Lendave. Ugotovljeno je bilo, da je moški pri delu v gozdu prežagal obviselo drevo, katero se je pri padcu odbilo in ga huje poškodovalo. Policisti še zbirajo obvestila in bodo o okoliščinah nesreče obveščali pristojno državno tožilstvo.

Policisti PU  Murska Sobota so v preteklosti v tem časovnem obdobju obravnavali več nesreč pri delu, ki se nanašajo predvsem na nezgode pri delu v gozdu, kjer izstopa podiranje dreves.

Policisti preventivno opozarjajo, da smo pri sečnji in spravilu lesa ter pri izdelavi drv še posebej previdni. “V gozdu nikoli ne delajte sami in pri delu uporabite zaščitno opremo. Delajte v lepem vremenu in v ugodnih delovnih razmerah. Pri sebi imejte mobilni telefon in prvo pomoč. Razmislite, kako boste ukrepali, če bi prišlo do nezgode, predvsem pa presodite, ali ste za tako delo dovolj usposobljeni in opremljeni. Za varno delo je potrebno imeti ustrezno varnostno opremo. Delavci nikoli ne smejo biti brez čelade, zaščitnih rokavic, čevljev in hlač ter glušnikov,” so zapisali v opozorilu.

M.Z.