Odpovedali so koncert Jana Plestenjaka, Lidije Bačić in Učiteljic

“Na žalost moram obvestiti javnost, preveč je klicev, da nastopov Jana Plestenjaka, Lidije Bačić in Učiteljic v času maratona ne bo, je danes na svojem FB profilu zapisal župan Občine Radenci Roman Leljak.

“Organizator maratona ni želel, da se koncerti izvedejo na odru, ki ga ima postavljen za maraton,” je dodal Leljak. Kljub temu, da bi občina krila vse stroške vključno s čiščenjem, pri organizatorju po besedah Leljaka za sodelovanje ni bilo posluha.

“Zahtevali so da koncert prestavimo v park in postavimo svoj oder, katerega postavitev skupaj z ozvočenjem stane skoraj 10.000 evrov. Ob že enem postavljenem, ki bi sameval, bi to bilo naravnost smešno, je še zapisal Leljak.

Še danes velja poseben popust

Z izvajalci so naredili nove pogodbe in koncerte vseh treh glasbenikov prestavili na 23. in 24. junij, ko bodo v občini praznovali občinski praznik.

Organizatorju so predlagali, da maraton izvede v nedeljo, podobno, kot v večini mest. Učinek prestavljenega maratona bi po besedah Leljaka bil večplasten. Maraton bi si v nedeljo ogledalo več občinstva, oživljenje v Radencih pa v nedeljo ne bi bilo tako ohromljeno. Zaradi maratona je praktično onemogočen dostop do trgovin, tudi ostale dejavnosti v kraju na dan maratona običajno obstanejo.

Odpiralni čas prireditve določa organizator, ki je zaprosil za dovoljenje do 22.00 ure. Zaradi govoric, da je lansko leto kot župan prepovedal metanje smeti v koše, bodo letos kljub akciji zbiranja smeti, ki poteka v sklopu organizacije maratone, vsi javni koši za smeti na voljo. Lani je organizator sledil akciji, da se vsi javni koši za smeti pokrijejo.

Leljak močno obžaluje, da podjetja, kot sta Radenska in Sava Turizem ne prisluhnejo lokalni skupnosti. Zaradi nesoglasij bodo torej koncerti Jana Plestenjaka, Lidije Bačić in Učiteljic mesec dni pozneje.

M.Z.