Koncert so popestrili številni solisti

Na včerajšnje nedeljsko popoldne je Prekmurska godba Bakovci z gosti v športni dvorani Osnovne šole I Murska Sobota izvedla letni koncert. Orkester, v katerem sodeluje okoli 70 glasbenikov iz Pomurja, deluje neprekinjeno že več kot 90 let.

Številno občinstvo je bilo navdušeno (foto: B.B.)

Poleg tradicionalnih koračnic ob spremljavi Društva prekmurskih mažoretk Bakovci smo lahko slišali orkestrske priredbe svetovnih uspešnic.

Društvo prekmurskih mažoretk Bakovci (foto: M.Z.)
Društvo prekmurskih mažoretk Bakovci (foto: M.Z.)

Nuša Titan in Damjan Kuzma sta ob spremljavi godbe zapela slovensko in hrvaško popevko, Marjan Farič pa Oblivin Astorja Piazzolle.

Nuša Titan in Damjan Kuzma (foto: B.B.)

Največ pozornosti je s Črno kitaro in drugimi uspešnicami vzbudil nastop Vlada Kreslina.

Vlado Kreslin (foto: B.B.)

Koncert je povezoval Boštjan Rous.

Boštjan Rous (foto: B.B.)

Orkester, ki ga od leta 1999 vodi Željko Ritlop, je bil dolga leta edina tovrstna zasedba v Prekmurju, po slovenski osamosvojitvi pa se tudi v okoliških krajih oživlja godbeništvo. V zadnjih letih smo na letnih koncertih vsakokrat priča novostim v repertoarju, ki jih v preteklosti v izvedbi pihalnih orkestrov ni bilo slišati. Orkester izvaja zahtevnejše originalne skladbe z okrepljeno tolkalno zasedbo, svetovne in slovenske uspešnice zabavna glasbe, vse več pa je izvedb žanrske glasbe, npr. Tango Astorja Piazzolle in prekmurske ljudske glasbe.

M.Z.