Preteklih 24 ur

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali šest prometnih nesreč, v katerih je nastala samo materialna škoda, tri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru, dve delovni nesreči, tri primere povoženja divjadi, poškodbo vozila na parkirnem prostoru ter zasegli osebni avtomobil.

Okoli pol dveh je med Lemerjem in Zenkovci vozilo zdrsnilo s ceste in se prevrnilo na streho. Poškodovala se je ena oseba, oskrbeli so jo reševalci nujne medicinske pomoči. Na kraju dogodka so bili tudi gasilci PGD Murska Sobota, ki so oskrbeli poškodovano osebo do prihoda reševalcev, vozilo postavili na kolesa in pomagali vlečni službi. Cesta je bila nekaj časa zaprta.

Na področju kriminalitete so obravnavali zlorabo negotovinskega plačilnega sredstva, goljufijo in ponarejanje listin.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

V enem izmed podjetij v Odrancih se je delavec s tapetniškim nožem porezal po sredincu leve roke. Na gradbišču v Lukavcih pa je prišlo do poškodbe noge delavca. Obe poškodbi sta bili opredeljeni kot lažji poškodbi.

Vozniku osebnega avtomobila so zasegli avtomobil, ker za vožnjo ni posedoval ustreznega vozniškega dovoljenja.

Danes bodo policisti na strelišču v Mačkovcih izvajali vaje v streljanju. Zaradi tega opozarjajo občane, da je zadrževanje na in v bližini strelišča lahko nevarno.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Ljutomer.

M.Z.