Po končani glasbeni karieri sta prijela za čopič in platno

Znana glasbenika, Ivan Prešern Žan in njegova žena Ivanka Kraševec, sta se udeležila sedme slikarske kolonije v Odrancih. Kolonijo je vodila  priznana ustvarjalka akvarelov Marija Strnad, ki je po besedah Žana stkala prijateljske vezi z domačini, saj sta se kolonije v Odrancih letos udeležila že tretjič.

“Z ženo Ivanko Kraševec Prešern sva člana Likovne sekcije KC Leon Koporc in zato imava priliko udejstvovanja na slikarskih delavnicah, kolonijah in razstavah po lepi Sloveniji,” je za Pomurske novice povedal Ivan Prešern Žan.

Ivan Prešern Žan s čopičem v roki (foto: J.Ž.)

“Likovna kolonija v Odrancih je že tradicionalna, za kar gre seveda zahvala županu Ivanu Markoji in njegovi desni roki Tadeji. Na koloniji, ki je potekala od petega do sedmega julija letos, je sodelovalo deset slikarjev, ki so slikali zanimive motive iz odranskega okolja, nekaj v naravi in nato v zaprtem prostoru godbene sobe,” je dodal Žan.

Ivan Prešern Žan, sicer diplomant Visoke šole za risanje in slikanje v Ljubljani, je glasbeno dejavnost po zaključku nadvse uspešne glasbene poti zamenjal z likovno, stika z glasbo pa ni povsem izgubil. “V Društvu godbenikov Odranci deluje trobentar Vinko Kavaš, s katerim imava prijetne pogovore na glasbeno temo. Z veseljem slikamo vtise iz Odrancev in okolice in upamo na sodelovanje tudi v prihodnje,” je še povedal Žan.

Žan je skupaj z ženo Ivanko Kraševec bil dolga leta član priznanega slovenskega narodno zabavnega ansambla Alpski kvintet, poleg tega pa večkrat prisoten tudi na jazzovskih odrih.

M.Z.