Prleški poslanec Jurša bi sedaj še Pivčevo zrinil iz ministrskega stolčka

Jurša bi ministrico spravil iz ministrskega stolčka

Pokrajinski odbori so vodstvu očitali, da ne sodelujejo pri kadrovski politiki in da se kadrovska politika oblikuje v ožjem krogu, kot razlog za “napad” na Pivčevo sedaj ponuja Jurša

Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša je za spletni portal Svet24.si poudaril, da ima stranka še vedno dobro mrežo pokrajinskih in lokalnih odborov. Prav slednjim pa, da je poslanska skupina sledila in pritisnila na Pivčevo, da odstopi.

“Sproščeni” Jurša sedaj celo žaljivo do Pivčeve

“Gospa Pivec je v tem obdobju dostikrat spremenila svoje razmišljanje. Danes je rekla nekaj, jutri pa nekaj popolnoma drugega. Pri njej se nikoli ne ve. V končni fazi, če bo ostala članica stranke in jo bo kdo evidentiral, se lahko nato ponovni pomeri na kongresu, vendar nisem prepričan, da bo do tega prišlo”, tako Jurša o svoji bivši predsednici.

Prioriteta v roku enega meseca in pol do dveh je kongres, ki bo “poiskal” novega predsednika

Začasno vodstvo stranke DeSUS ima ključno nalogo, da stranko čim prej pripelje do volilnega kongresa in novega (ali starega) predsednika stranke. Glede na to, da je v zelo kratkem času vlada že aktivirala začete postopke nastanka demografskega sklada, je na vrsti demografski urad, kjer bo Desus kadroval. Vse seveda po kongresu Desus, ko bo znano, kdo bo prva violina stranke.

Sicer pa so prioritete stranke jasne, zakon o dolgotrajni oskrbi, izredno usklajevanje pokojnin za dva odstotka (brez pogoja gospodarske rasti), demokrafski sklad in demografski urad pa sta že blizu.

Uredništvo