Projekt Magne še bližje investiciji v Hočah!

Če sta pred kratkim še dve nevladni okoljevarstveni organizaciji, Alpe Adria Green (AAG) ter z mnogimi “grožnjami napaden” in izsiljevan Slovenski e-forum” (beri predsednik Slovenskega e-foruma Marinček) skoraj zagotovo napovedovali pritožbo na okoljevarstveno soglasje, izdano od Agencije RS za okolje, sta tokrat obe “pokleknili” pod pritiski raznih akterjev. Ali bodo projekt Magna, ki na  območje “pljuč” in rodovitnih kmetijskih polj umešča lakirnico(ce), prihodnje generacije zasovražile ali pa bo ključni zaposlovalec z nizkimi dohodki dela potrebnih in mnogokrat že obubožanih štajerskih gospodinjstev, se bo pokazalo v naslednjih letih.

Magno lahko zaustavijo le še prebivalci, ki jim Arso v postopku izdaje okoljevarstvenega soglasja ni podelil status stranke v postopku!

Pravico do sodelovanja v postopku, je po informacijah portala siol.net iskalo kar 27 prebivalcev Miklavža na Dravskem polju. Arso se je odločil, da niti enemu te pravice ne dodeli, zato so se na izdano odločbo pritožili na ministrstvu za okolje, ki pa je odločilo v prid Arsu. Verjetno je, da so se na izdano odločbo pritožili, kar pomeni, da bo postopek “peljan” na upravnem sodišču. O tem bomo še poročali, sicer pa pritožba ne zadrži izvršitve nadaljevanj postopkov investicije (zadržanja pravnomočnosti okoljevarstvenega soglasja), dokler upravno sodišče ne odloči. Če bi v primeru tožbe “ugodilo” prebivalcem, bo razveljavilo izdano okoljevarstveno soglasje od ARSO.

Projekt Magna pa ima kar veliko “interesov”, da gre naprej in, ker je že znan izvajalec gradbenih del, ki je podjetje SGP Pomgrad, hitro ugotovimo, zakaj je minister za kmetijsktvo Dejan Židan tokrat tako tiho!

Uredništvo