Uradna otvoritev junija

Projekt izgradnje prizidka pri DOŠ I Lendava je zaključen. Občina Lendava ne namreč 16. marca 2023 pridobila uporabno dovoljenje in prizidek se lahko preda v uporabo. “Uradna otvoritev prizidka pri DOŠ I Lendava bo predvidoma v mesecu juniju,” so sporočili iz Občinske uprave Občine Lendava.

(foto: lendava.si)

Z investicijo bo Dvojezična osnovna šola I Lendava pridobila dobrih 800 kvadratnih metrov dodatne tlorisne površine. V prizidku sta dvorani oz. predavalnici za 80 in 40 oseb, 4 učilnice, 4 kabineti, čajna kuhinja, čitalnica in sanitarije.

(foto: lendava.si)

Nov prizidek k objektu Dvojezične osnovne šole I Lendava je odgovor na potrebo povečanega vpisa v zadnjih letih, saj v obstoječih prostorih niso mogli več zagotavljati optimalnih pogojev za delo.

Aktivnosti projekta so se pričele že v letu 2020 s pripravo projektne dokumentacije, občina pa je bila uspešna tudi na razpisu takratnega Ministrstva izobraževanje, znanost in šport RS, ki je prispevalo 1.281.172,43 evrov. Celoten obseg investicije je vreden 1.503.318 evrov z DDV.

M.Z.