V glavnem mestu Rusije se pripravljajo na “srečanje” PMC “Wagner”.

Po podatkih ukrajinske obveščevalne službe je trenutno Moskva praktično izolirana s strani ruskih organov pregona in vojaških enot. Vsa vojaška oprema, ki je do zdaj ostala v rezervi in ​​na obmejnih območjih, se umika v glavno mesto Rusije. 

Potem, ko je šef WAGNERjevih enot Jevgenij Prigožin odredil premik plačancev proti ruski prestolnici, je bil v številnih regijah razglašen režim protiterorističnih operacij.

Tako so policisti prejeli dovoljenje za prisluškovanje morebitnih pogovorov in preverjanje korespondence, izvajanje pridržanj in preiskav brez dodatnih odobritev, prisilni dostop do zasebnih in pisarniških prostorov, uporaba avtomobilskega prometa s strani državljanov in organizacij, prekinitev vseh vrst komunikacije in »odstranitev fizičnih oseb s površin in objektov«.

Trenutno je Moskva tako rekoč izolirana s silami policije in vojske. Na vsakem križišču in na izhodih iz mesta so okrepljene patrulje. Skozi mesto vozi veliko število avtobusov brez številk in identifikacijskih oznak z oboroženimi moškimi v notranjosti. 

Zlasti v glavnem mestu Rusije so prekinili tovorni in poštni promet. Policisti izvajajo množične preglede vozil s poudarkom na velikih zaprtih kombijih.

M.Z.