Radenski župan bo “županoval” naprej. To sporoča (prepis izjave)!

Leljak ostaja v županskem sedlu (fb)
Radenski župan ostaja trdno v svojem sedlu. Po izredni seji je jasen in sporoča:
“Spoštovane občanke in občani. Na izredni seji, ki je bila sinoči, je deset svetnikov od šestnajstih izreklo podporo projektom in smernicam dela. Po polovici mandata je prav, da preverim podporo Občinskega sveta. Na žalost tistih, ki že dve leti samo iščejo težave, procesne napake, ki do sedaj niso dali niti enega konkretnega predloga, da bi ga vključili v program dela oziroma želijo, da se ureja in dela na način kot je bilo, so na seji ponovno manjkali.
Po vsem kar se je zgodilo, je sedaj jasno, da se čas, ko se je sedelo v Občinskem svetu hkrati pa so bili lastniki podjetja, ki je izvajal komunalne storitve, se nikoli več ne bo vrnil v Radence. Torej so sami kot svetniki odločali po kakšni ceni bo občina, oziroma občani, oboji, plačevali storitve v njihovo privatno podjetje.
Končala so se avtorska izplačila za intelektualne storitve, včasih tudi v obliki izmišljenih sejnin, manj davka /ga. Bale, ga. Petek in drugi, ki danes hujskajo s Titovo cesto in ideologijo preteklosti/.
Končano je obdobje privilegiranih izvajalskih podjetij. V zvezi s tem povem, da je komaj z mojim prihodom na Občino izdan pravilnik o javnem naročanju, ustanovljena komisija o javnem naročanju in mnogo drugih aktov, ki sedaj omogočajo transparentnost odločanja.
Vse te spremembe so dale rezultate. Vidite jih vsi.
Na žalost mediji o tem ne poročajo, največkrat iz razloga, ker so tudi oni bili vpeti s pogodbami in dobivali del potice. Zadnji primer je TV AS, ko smo se zahvali za snemanje občinskih sej, ker smo začeli sami snemati seje, je trajalo samo nekaj dni, da je tv AS predvajala posebno oddajo s tistimi, ki še vedno objokujejo Titovo mladost.
Močna podpora in volja svetnikov, da občino Radence popeljemo v nove čase, je razlog, da bom še bolj vneto županoval. Hvala svetnikom!
Bračko, Alja Domjan, Rantaša, Ivan Klobasa, Domanjko, Jelen, Škrget, Miha Klobasa in Toplak.
Naša vizija je turistično prijazen in lep kraj v katerem bodo uživali domačini in mnogi turisti.
Še enkrat se opravičujem občanom, ker boste v medijih videli in slišali veliko bedarij, verjemite veliko o sebi izven tudi sam.
S spremembami še nismo končali. Še je privilegiranih grehov iz preteklosti. Večji del elite, ki se je ustvarila vsa ta leta, na primer, ni plačevala niti nadomestila za stavbno zemljišče, oziroma minimalno. Bistveno manj kot večina. Tudi v tej smeri pripravljamo pošteno razdelitev.
In na koncu. Čuvajte zdravje. Obisk pokojnih naj bo danes kratek in obvezno z masko. Zdravstvena slika tudi v Radencih ni dobra.
V upanju in z voljo do dela vse lepo in dobro.
P.S. tega zapisa ne bo v medijih, oziroma bodo izbrisali vse o “privilegijah” preteklosti.
Vsak dan grem vesel v službo, preprosto iz razloga, ker ničesar ne pričakujem za sebe.”
Uredništvo