Obeta se pester program

Minulo soboto so v Občini Radenci začeli sklopom prireditev Radensko poletje, ki bodo letos deloma razpršene po prireditvenih prostorih na območju celotne občine, avgusta pa bo osrednje prizorišče novozgrajeni amfiteater.

Kot uvod v Radensko poletje sta v Šratovcih na 23. gasilskem tekmovanju za prehodni pokal Železnega vrelca 2023 za zabavo in dobro vzdušje okrog tri do štiri tisoč obiskovalcev poskrbela skupina Weekend band in Luka BASI.

(foto: D.M.)

V prihodnje pa napovedujejo naslednje prireditve:

22. 6. – OBČINSKI PRAZNIK, nastop skupine PLAMEN

23. 6. – KONCERT JAN PLESTENJAK

24. 6. – KONCERT UČITELJICE

4. 8. – KONCERT GORAN KARAN

11. 8. – KONCERT COLONIA

18. 8.  – KONCERT LIDIJA BAČIČ

19. 8. – KONCERT KINGSTONS

25. 8. – KONCERT MARKO ŠKUGOR

Lansko leto je obiskovalce kljub slabemu vremenu navdušil tudi Petar Grašo (foto: M.Z.)

Nan tiskovni konferenci minuli četrtek je župan Roman Leljak pojasnil okoliščine glede Maratona treh src v prihodnjem letu. Poudaril je, da maraton ni občinska prireditev. Občina je v zadnjih letih sicer organizatorju ponudila 50.000€ letno za to, da postane soorganizator maratona. Žal organizator na to ni pristal in ni upošteval tudi pobud lokalne skupnosti. Letos je prišlo do večjih zapletov, prihodnje leto pa občina prireditve več ne bo podpirala.

Leljak izpostavlja, da je zaradi maratona močno omejeno gibanje po kraju, zato predlaga, da maraton prestavijo na nedeljo in organizatorja poziva k sodelovanju. Ne strinja se namreč s tem, da organizator brez sodelovanja z občino določi traso prog in od občine brezpogojno pričakuje soglasje. Občina želi pri projektu aktivno sodelovati, zato pričakujejo od organizatorja odprtost za sodelovanje. Ker dogovor očitno ni mogoč, bo po mnenju marsikoga priljubljenost maratona upadla. Občina sicer do sodelovanja še vedno ostaja odprta.

M.Z.