Nagrajeni so športniki vseh generacij

V športni dvorani ŠRC Martjanci so po dveh letih izvedli že 23. izbor najboljših na področju športa v Občini Moravske Toplice. Plakete in priznanja sta podeljevala nedavni Bloudkov nagrajenec in  predsednik Občinske športne zveze Branko Recek in župan Alojz Glavač.

Plaketo za najboljšo športnico leta 2022 je prejela Sara Nemet, članica ŽNK Olimpija. V kategoriji športnic sta priznanji dobili še Danaja Škrilec (Hokejski klub Moravske Toplice) in Živa Dogar (Kema-Murexin).

Med športniki si je plaketo prislužil nogometaš Mure Klemen Pucko, priznanja pa so prejeli še Luka Sočič (Nogometno društvo Beltinci), Luka Norčič (Kema-Murexin), Jure Smodiš (Kema-Murexin) in Jan Lipič (Kema-Murexin).

Priznanja za najbolj perspektivne športnice so prejele Lana Kardoš (Judo klub Murska Sobota), Lena Kozic (Hokejski klub Moravske Toplice) in Lucija Gomboc (Hokejski klub Moravske Toplice). Med najbolj perspektivnimi športniki so si priznanje prislužili Jožef Žan Voroš (Judo klub Klima center Tratnjek Beltinci), Jakob Šiftar (Košarkarski klub Lotmerk) in Lan Gomboc (Strelsko društvo Kaliber Fokovci).

V kategoriji društev je plaketo za naj društvo prejel Nogometni klub Čarda Martjanci, priznanja pa so prejela še Športno društvo Moravske Toplice, Klub malega nogometa Ivanci in Strelsko društvo Kaliber Fokovci.

Avgust Hidič iz Društva upokojencev Moravske Toplice je prejel priznanje za zaslužnega športnega delavca – upokojenca, nogometni trener Bojan Malačič pa si je prislužil plaketo za zaslužnega športnega delavca.

Podeljena so bila še posebna priznanja za delovanje na področju športa, kjer so priznanja dobili vzgojno varstveni zavodi Vrtci občine Moravske Toplice, Dvojezična osnovna šola Prosenjakovci, Osnovna šola Fokovci in Osnovna šola Bogojina.

Posebni priznanji za športno delovanje sta dobili še Društvo upokojencev Moravske Toplice in Š-T-R-K društvo Mlaj iz Mlajtinec.

Za dolgoletno športno delovanje in zavidljivi obletnici smo se poklonili tudi športnim društvom. Nogometni klub Čarda je tako za 50 let delovanja prejel zlato plaketo, za 40-letno delovanje pa so za srebrno plaketo bogatejši v Klubu malega nogometa Ivanci.

Za glasbeno popestritev na prireditvi je skrbel Duo Mystica.

M.Z.