Razkrivamo grde rabote Kitajskih oblasti glede prenosa Covid-19 v svet

Zlonamerno delo Kitajske oblasti ali povračilni ukrepi?

Svetovalec Bele hiše za trgovino Peter Navarro je razkril, da je Kitajska namerno razširila koronavirus po svetu. Zanimivo, ko je padala odločitev glede letalskega prometa, je bila odločitev oblasti sledeča: “Prepovedujemo lete iz Wuhana v Peking in Šanghaj, omogočamo lete v Milano in New York.”

Postaja jasno, da je Kitajska skrivala virus za ščitom Svetovne zdravstvene organizacije, in to v času, ko bi virus lahko zadržala v Wuhanu. S tem pa se razkriva sum, da je Kitajska namerno prepovedala večino letov znotraj države, medtem ko je še naprej dopuščala mednarodne lete, tako Navarro v petkovem intervjuju za Fox Business Network, poroča spletni portal Nova 24TV.

Spomnimo, da se je ameriška oblast pred tedni odločila, da preveri sum, da so Kitajske oblasti zamolčale resnico o začetkih Covid-19 in celo ravnale zlonamerno za preostali del sveta. Ali je Kitajska sprva podcenjevala nevarnost novega koronavirusa in posledično zato ravnala neodgovorno do preostalega dela sveta, bo pokazala preiskava v naslednjih tednih, mesecih. Znano pa je tudi (gre za sveže podatke), da je SARS-CoV-2 ustvarila človeška roka, kar so dokazali avstralski znanstveniki. Omenjena študija po poročanju Life Site News ugotavlja, da je bil novi koronavirus ustvarjen v laboratoriju, saj je specializiran za penetracijo človeških celic, kar bi bilo zelo težko, če bi se prenašal z živali na ljudi.

Sicer pa je znano stopnjevanje (beri prava mala “vojna”) napetosti med ZDA in Kitajsko glede carin na produkte v prometu med ZDA in Kitajsko v letu 2018. Tramp je takrat jasno povedal, da bo v primeru, če bo Kitajska odgovorila s carinami na ameriško blago, carine z desetih odstotkov že v januarja prihajajočega leta dvigniti na petindvajset odstotkov. “Premislite dvakrat preden se spustite v trgovinsko vojno z ZDA.”, takrat ameriški predsednik, ko je slednja uvedla nove sankcije zoper Kitajsko zaradi nakupov vojaške opreme v Rusiji.

Bo svet izvedel resnico glede Covid-19, ki si jo zagotovo zasluži, saj je do danes vzel že skoraj 308.000 življenj

Uredništvo