Referendum “O drugem tiru” 24. septembra

Referendum o zakonu o drugem tiru se ne bo izvedel skupaj z volitvami predsednika Republike Slovenije, kar je že znano. Da je vlada RS s to potezo močno zožila število potencialnih volivcev, tudi že vemo. Da so pobudniki za referendum danes prikazani kot nasprotniki izgradnje drugemu tiru, se vse bolj kaže kot “izdelano” javno mnenje. Prihajajo rezultati prvih anket, ki kažejo, da je volilno telo razdeljeno in, da bi tisti, ki bi šli na volišča podprli projekt, ki ni projekt stroke, ki nima izdelane finančne konstrukcije in, ki v referendumu vidijo le nagajanje vladi!

Inštitut referenduma in demokratični temelji Republike Slovenije so bili poteptani!

Že sama odločitev o tem, da se referendum ne izvede skupaj s predsedniškimi volitvami kaže, da vladi ni cilj na volišča pripeljati čim več volivcev in “stehtati” vsebino referendumskega vprašanja pobudnikov. Vse bolj je jasno, da se obstoječa vlada tokrat do inštituta referenduma obnaša ignorantsko, kot, da je nepomemben in nepotreben. Bistvo pobudnikov referenduma se je izgubilo, volilno telo pa ne samo, da se je močno “ohromilo”, celo apatično je postalo do vse bolj potrebnih vprašanj, ki zadevajo tudi prihajajoče generacije.

Ali se bomo do 24. septembra, ko bo potrebno poznati vsebino referendumskega vprašanja uspeli “izviti” iz krempljev različnih zlonamernih vplivanj na nas? Bomo uspeli v miru prebrati predlog vlade glede izgradnje drugega tira in predlog pobudnikov referenduma, ki zagovarjajo t.i. DUSTRO (inženirsko) rešitev?

Uredništvo