Na voljo je več igrišč in poligon 

Občina Lendava je bila uspešna na javnem razpisu Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih objektov in površin za šport v naravi v letih 2023 in 2024. Za umetno razsvetljavo ob igriščih v športnem parku bo občina prejela 29.076,00 evrov.

V Lendavi predali namenu športni park

Izgradnjo novega Športno-rekreacijskega parka pri Dvojezični srednji šoli Lendava je Občina Lendava zaključila konec minulega leta, letos pa bo s pridobljenimi sredstvi pristopila k nadgradnji športnega parka in postavila še razsvetljavo, ki bo omogočala športne aktivnosti tudi v večernih terminih.

Nov Športno-rekreacijski park pri Dvojezični srednji šoli Lendava se ponaša s štirimi igrišči za odbojko na mivki, ki se lahko uporabljajo tudi za druge športe na mivki, dvema teniškima igriščema s poliuretansko podlago, 9 fitnes napravami, ki so primerne za vse starostne skupine in otroškim igralom. V sklopu projekta je zgrajen še pumptrack poligon, ob parku pa je nameščen tudi sanitarni kontejner za potrebe športnikov, služil pa tudi za namene javnih sanitarij.

Janez Magyar (foto: M.Z.)

Župan Občine Lendava je ob tem za naš portal dejal, da z veseljem ugotavlja, da igrišče poleg dijakov srednje šole uporabljajo udi ostali občani.

Zainteresirani lahko igrišča na mivki rezervirajo pri začasnem upravljalcu Odbojkarski klub Lendava, rezervacije tehniških igrišč pa so na voljo pri Tenis klubu Return Lendava. Fitnes naprave in pumptrack poligon so dostopne brez predhodne rezervacije.

M.Z.