Rogašovski župan Mihalič ujet na laži-drugi del!

Foto: F.B.

Zakaj župan Občine Rogašovci Edvard Mihalič na izredno sejo ni povabil kompetentnih ljudi, ki so si jih na seji želeli predlagatelji izredne seje, svetniki SDS, prihaja na dan. Kot kaže, je odgovornost za lastni zaplet pri nadaljevanju izgradnje vodovoda želel naprtiti sosednji občini, Občini Cankova. Toda, njegovo izjavo za svetnike je v časopisu Vestnik (26.september) kot lažno prepoznal bivši župan Občine Cankova Drago Vogrinčič in jo v svojem dopisu za časopis Vestnik demantiral.

V izjavi župana Mihaliča v zvezi s krivdo, da Občina Cankova ni imela denarja niti projekta, je lažno zavajanje

Edvard Mihalič je na izredni seji kot razlog, da se Občina Rogašovci ni odzvala na poziv UE Murska Sobota k dopolnitvi vloge za pridobitev gradbenega dovoljenja za izgradnjo vodovoda “naprtil” Občini Cankova. Ta, da ni imela denarja niti projekta, zato se občina namenoma ni odzvala k dopolnitvi vloge. Trasa vodovoda v Občino Rogašovci namreč poteka iz vasi Gerlinci, ki leži v Občini Cankova. Toda, ravno to izjavo je kot lažno prepoznal bivši župan Občine Cankova Drago Vogrinčič in za časopis Vestnik zapisal: “Z mirno vestjo zapišem, da sem kot človek in župan vedno deloval z dokazljivimi dokumenti in predstavljal občanom in javnosti objektivna dejstva. Preprosto ne morem razumeti, zakaj se dolgoletni kolega župan Mihalič poslužuje laži v vsebini članka, ki se nanaša na Občino Cankova. Njegov zapisa objavljamo v celoti!

“Z mirno vestjo zapišem, da sem kot človek in župan vedno deloval z dokazljivimi dokumenti in predstavljal občanom in javnosti objektivna dejstva. Preprosto ne morem razumeti, zakaj se dolgoletni kolega župan Mihalič poslužuje laži v vsebini članka, ki se nanaša na Občino Cankova. Znal bi napisati debelo knjigo o pomurskem vodovodu, koliko napora in skupnega usklajevanja smo pomurski župani opravili v dolžni odgovornosti, da prebivalci vseh goričkih občin dobimo zdravo pitno vodo pod enakimi pogoji kot ostali prebivalci Slovenije. Verjamem, da se kolegi župani spominjajo mojih načelnih prizadevanj na ministrstvih v Ljubljani in na vseh naših skupnih stotine sestankih in usklajevanjih. Občina Cankova je sproti odgovorno z nosilnima občinama in projektanti, od ustanovitve pa s podjetjem Vodovod sistema B opravila vse svoje obveznosti. Zato javno zapisujem, da je v izjavi župana Mihaliča na izredni seji v zvezi s ‘krivdo’, »da Občina Cankova ni imela denarja niti projekta« lažno zavajanje. Občina Cankova je od začetka pripravila projekte in že pred leti pridobila gradbena dovoljenja za vsa naselja in do vsake hiše. Osebno sem s projektanti hodil po terenu v iskanju lokacij za prečrpališča v Kraščih in Gerlincih, ko so projekcije in izračuni hidravlike zato, da bodo dobili vodo občani sosednje občine iz naselij Fikšinci, Kramarovci, Ocinje in Serdiški vrh, določili traso primarnega voda po naselju Gerlinci. Še več, naša občina je uskladila in prilagodila že napravljene projekte v interesu, da se naselja sosednje občine priključijo. Občina Cankova je zadnja štiri leta v proračunu zagotavljala potrebna finančna sredstva izgradnje za naselje Gerlinci,” je za časopis Vestnik zapisal nekdanji cankovski župan.

Spomnimo, da smo v enem izmed naših prispevkov poročali, da so občinski svetniki občine Rogašovci iz vrst stranke SDS zaradi zapletov pri nadaljevanju izgradnje vodovoda sklicali izredno sejo. Tam so si za pojasnila želeli Bojana Štesla, domačina in projektanta, ki je sodeloval pri izgradnji vodovoda že v prvi fazi, Branka Drvariča, predsednika Razvojnega sveta in Daniela Kalamarja, direktorja podjetja Vodovod sistema B. Nobenega od omenjenih pa župan ni povabil na izredno sejo. Kot kaže danes, se je želel izogniti resnici in svojim svetnikom “lansiral” laž. Se bo sedaj tako svetnikom kot vsem svojim občanom opravičil?

Se bo rogašovski župan zaradi zavajanja glede izgradnje vodovoda opravičil svetnikom in svojim občanom?

B.P.