Romana Tomc ali Ljudmila Novak?

Vir: www.up-rs.si

V nedeljo bomo volivke in volivci odločili, katerega predsednika ali predsednico si želimo na predsedniškem stolčku. Kandidate smo spoznali in si že ustvarili lik bodočega predsednika. Po favoriziranem Pahorju je tik pred zdajci udaril še sam Milan Kučan in mu očital, da je s svojim molkom in ignoranco raznim interesnim skupinam omogočal delovanje v škodo državljanov. Ali je v ključnem trenutku dal priložnost eni izmed žensk, da v drugem krogu porazi aktualnega predsednika?

Romani Tomc kaže dobro, tudi njen cilj “Zmaga na volitvah” je uresničljiv!

Vir: www.romanatomc.si

Tomčeva se je v vseh soočenjih odrezala odlično, pridobivala je podporo in vse  bolj predstavljala sebe kot bodočo predsednico. V svojih izjavah potrjuje, da jemlje predsedniško funkcijo zelo odgovorno in, da bo poskrbela, da bomo kot narod napredovali in postajali vedno bolj uspešni. Do domovine čuti globoko ljubezen in predanost, v slovenski narod pa zaupa, ter čuti globoko spoštovanje čuti do vseh in vsakogar. V svojem predstavitvenem letaku pa mama dveh otrok, poslanka Evropskega parlamenta in vrtnarka v prostem času zaključuje: “Za vas bom delala in zaradi vas bom predsednica Republike Slovenije”.

Ljudmila Novak, predsednica vseh državljanov!

Vir: nsi.si/predsednica/

Ljudmila Novak je podobno pomembno, mirno in argumentirano branila in pridobivala podporo volivcev. Opira se na mnenja ljudi, ki ji večkrat pripisujejo odločnost, pokončnost in pogum, vstop v politiko pa, da jo ni pokvaril. Povdarja, da predsednik mora imeti vizijo, kam naj Slovenija gre in, da mora vedeti, kje se v državi zatika. Predsednik tudi mora vedeti, kaj bi morala narediti vlada, prav tako pa mora biti motor pogovorov o prihodnosti države. Mladi, so ji pri tem ključnega pomena.
Odmeva tudi njena izjava, da bi udarila po mizi in naredila red in odpravila korupcijo ter izvedla ukrepe proti revščini.

Drugi krog v predsedniški bitki med aktualnim predsednikom Pahorjem in Tomčevo (ali Novakovo), bi prav gotovo bil zanimiv. Če se bo razpletlo drugače, pa lahko pričakujemo oster napad na Pahorja tistih, ki so pripravljali Šarca. V ospredje bodo ponovno stopili Milan Kučan ter še več ljudi iz t.i. skupine intelektualcev. Bi v tem primeru ti lahko porazili preproste ljudi, na katere stavi Pahor?

Uredništvo