S hat – trickom Roka Sirka “Muraši” v domači Fazaneriji do pomembne zmage!

Vir:www.nsmura.si

Črno – beli so na včerajšnji tekmi 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije osvojili pomembne tri točke in sicer proti gostom Aluminja iz Kidričevega. Zmagali so z rezultatom 3:2, zadnja dva gola pa so prejeli v zadnjih sedmih minutah igre (zadnji gol celo v zadnjih sekundah sodnikkovega podaljška). Z 8. zbranimi točkami so se črno-beli prebili na četrto mesto lestvice, Aluminij pa z devetimi ostaja na drugem mestu.

Varovanci Anteja Šimundže so odločno začeli in že v prvi minuti igre z odlično priložnostjo za zadetek “nakazali”, da jim je pomembna le zmaga. Odlična igra v nadaljevanju se je obrestovala že v 7. minuti igre, ko je Kauter lepo našel Bobičanca, ta pa z odlično podajo Roka Sirka, ki je zadel za 1:0. Ta je zadel ponovno v 20. minuti igre, ko ga je z odlično podajo iz desnega boka “našel” Nino Kouter.

Muraši so še pritiskali, gostje pa niso uspeli ustvariti resnejše priložnosti, le Erik Gliha je nekajkrat nevarneje prodiral proti domačemu vratarju. Eno od resnejših priložnosti si je v 38. minuti ustvaril še Matic Maruško, žoga pa je “zletela” mimo desne vratnice.Do konva prvega polčasa.

V drugi polčas so resneje krenili gostje, toda domači so vse njihove napade uspešno zaustavljali. Že v 52. minuti igre je z nevarnim strelom Sirk resneje ogrozil gol gostov, uspelo pa mu je že v 55. minuti, ko je po odličnem strelu Maruška golman Janžekovič žogo izbil, Sirk pa jo je uspel “spraviti” za njegov hrbet. Tudi v nadaljevanju so “Muraši” pritiskali in streljali proti vratom Aluminija, večkrat tudi resneje ogrozili vratarja. Toda, v 86. minuti igre, ko se je igra črno-belih v obrambi nekoliko opustila, so to izkoristili gostje. Francesco Tahiraj je po hitri akciji pobegnil v kazenski prostor in znižal rezultat na 3:2.

Ko so nekateri gledalci že zapuščali stadion, pa je v sodnikovem podaljšku še bilo vroče. Najprej je Amadej Maruša (ta je zamenjal Sirka) zapravil odlično priložnost pred samimi vrati, ko iz nekaj metrov ni uspel spraviti žoge v gol, nato pa so v zadnjih sekundah igre še enkrat presenetili gostje, ko je s cca. 20 metrov z odličnim neubranljivim strelom pod prečko zadel Marcel Kene.

Igralci Mure bodo v 7. krogu v nedeljo gostovali v Novi Gorici, Aluminij pa bo dva dni prej gostil Krško.

Uredništvo