Deseti rally Društva ljubiteljev starodobne tehnike Pufkači

Društvo ljubiteljev starodobne tehnike Pufkači je uspešno izvedlo že jubilejni 10. rally s starodobnimi traktorji. Člani društva so se z lepo ohranjenimi in restavriranimi zbrali pri nogometnem igrišču Ižakovci, kjer je prisotne pozdravil predsednik društva Branko Nedeljko. Nato so se s traktorji popeljali do Melincev, kjer jih je pogostil član društva Marjan Smodiš.

V strnjeni in varni vožnji so vožnjo nadaljevali do Tinekovega broda na Gornji Bistrici, kjer so se člani preizkusili v tekmovanju v spretnostni vožnji s traktorji in v ročni spretnosti. Vse udeležence desetega rallyja sta na Tinekovem brodu nagovorila Franci Škrjanec, predsednik Slovenske veteranske avto-moto zveze in Drago Abraham, predsednik društva Oldteimer Abraham iz Peskovcev.

Glasbena skupina Zadnji moment (foto: J.Ž.)

Za varno pot in usmeritve na cesti je poskrbelo društvo Potač iz Gančanov. Deseti rally so zaključili z vožnjo do izhodiščne točke v Ižakovcih, kjer so druženje zaključili  s podelitvijo priznanj in pokalov, za prijetno glasbo pa je poskrbela domača skupina Zadnji moment.

M.Z.