Šarcu zmanjkuje ministrskih stolčkov, zato bi uvedel še ministrstvo za energetiko!

Vir:fbMŠ

Tudi ob sedanjih štirinajstih ministrskih resorjih, “sestavljavcu” vlade v zakolisju Marjanu Šarcu zmanjkuje stolčkov za ministrska mesta. Iz krogov levo sredinske vlade že curljajo informacije, da je potrebno dodati še kakšno. Najelegantnejši predlog je tako razbitje infrastrukturnega ministrstva. Nastalo bi dodatno, ministrstvo za energetiko!

Se nam obeta ministrstvo za energetiko?

Slovenija je v zadnjih letih delovanja prav gotovo področje energetike postavila v “senco” delovanja infrastrukturnega ministrstva. Še posebej se je to pokazalo v času priprave strateškega dokumenta “Energetski koncept Slovenije”. Ker pa Slovenijo čakajo pomembni izzivi na področju prehoda v nizkoogljično družbo, pa si sevedao področje energetike zagotovo zasluži mnogo več. Je ravno to precej tehten argument za še kakšno ministrstvo?

Ministrstvo za okolje in prostor ter energetiko ali ministrstvo za prostor in energetiko ali le ministrstvo za energetiko?

Pred kratkim izvedena konferenca združenja evropskih elektroenergetikov Eurelectric, Power Summit, je že dala odgovor, da je področje energetike preraslo v panogo, ki vlaga nadpovprečna sredstva. Prihaja namreč čas spreminjanja miselnosti, trajnostnih rešitev, pametnih mest, lokalnih energetskih skupnosti, izgradnji trajnostne prihodnosti, digitalizacije na vseh področjih energetskih rešitev ipd. Toda, ključno vprašanje je ali si mesto energetike zasluži posebno ministrstvo?

Uredništvo